✧ Book Introsamtale ✧

Når er det best å meditere?

helse meditasjon Apr 30, 2024
Du kan meditere hvor og når du vil. For meg er morgenen den beste tiden.

Hei!

Jeg får stadig sprøsmål om meditasjon og yoga. Og fordi akkurat det er noe jeg elsker å snakke om, så skal jeg svare på et av spørsmålene her. Flere har spurt om når på dagen det er best å meditere. Det er mange svar på det, og det aller korteste er at det er best å meditere om morgenen. Når du nettopp har våknet står vinduet til underbevisstheten din fortsatt på gløtt. Det er et godt argument for å unne seg en rolig stund og meditere. Har du ikke tid? Du kan gjøre en kjapp meditasjon på f eks 10 minutter. 

Vurderer du å bruke meditasjon i jakten på å forstå deg selv bedre og roe tankekjør? Trenger du et verktøy for å håndtere hverdagen din? Kanskje kan du begynne sånn som jeg gjorde i 2017.

Vi var på welness-retreat på Sri Lanka og jeg nevnte for Åse at jeg skulle ønske jeg kunne meditere. Da ga hun meg en liten bok som åpnet døren til min meditasjonspraksis. Den er er liten og tynn og skrevet av en buddhist (ikke munk) som heter Lodro Rinzler. Boka heter "Sit like a Buddha".

Noen år tidligere hadde jeg hatt en sterk opplevelse med meditasjon på en workshop. Mens jeg satt der, helt stille med lukkede øyne og bena sånn delvis i lotus, hadde jeg en fysisk fornemmelse av at hodet mitt ble veldig lett og at nesetippen beveget seg i sirkler. Dette siste opplever jeg fortsatt ofte når jeg meditererer (og ja, hvis du ser meg, så er det ikke bare noe jeg tror). 

Men altså, tidspunktet for meditasjonen din er ikke avgjørende. Hvis det fungerer bedre for deg om kvelden eller midt på dagen, så slå deg løs. Om du vil bruke meditasjon for å få sove, da vil jeg, naturlig nok, råde deg til å gjøre det nærmere leggetid. Uansett, det er med mental trening. som med all annen trening: Den virker best den som blir gjort. 

Lykke til! 

Namaste, Sunniva 

MOTTA BREV FRA UNIVERSET


1 gang pr måned sender jeg ut brev fra universet for å inspirere og motivere deg mot et magisk liv.

Ved å legge igjen ditt navn og epost adresse bekrefter du å motta eposter fra sunnivaborge.no. Du kan helt fritt velge å avmelde deg når du ønsker.