Sunniva Borge

Mitt navn er Sunniva Borge. Jeg er coach, akupunktør og mindfulness-instruktør.

Min jobb er å hjelpe deg å gjøre livet ditt bedre – om du ønsker å prestere bedre på jobben, være mer til stede på hjemmebane eller vil finne roen og balansen i hverdagen. Du trenger ikke ha store, sammensatte utfordringer, kanskje du bare trenger akupunktur for noe som plager deg.

Livsendringer skjer sjeldent over natten. Det krever tid, vilje og innsats å endre kurs.

Jeg vil gjerne hjelpe deg å nå målene dine. Peke på lyset når det ser mørkt ut, og heie på deg i motbakkene. Oftest er det verken så mørkt eller bratt som du kanskje tror.

Jeg ser frem til å bli kjent med deg.

Min filosofi

Selv om jeg har mange års erfaring og bred kompetanse, sitter jeg ikke med alle svarene. Og jeg kan ikke love noen snarveier.  

Men jeg lover å vie deg min fulle oppmerksomhet – slik jeg ønsker at du skal vie din oppmerksomhet til det som betyr mest for deg.

For det er i grunn det alt handler om. Oppmerksomt nærvær. Om å være til stede akkurat der du er nå. Første skritt på veien mot endring er å akseptere livet slik det er i dag. Derfra er alt mulig.

Rosinen som snudde opp ned på alt

La meg fortelle hvordan reisen startet for meg. Jeg satt i en sirkel med syv fremmede og skulle bli kjent med en rosin. Mens jeg stirret på den lille inntørkede druen i håndflaten min, tenkte jeg på hvor merkelig det var at jeg hadde havnet i denne litt surrealistiske situasjonen.

Jeg hadde tidlig bestemt meg for å ikke begynne med yoga og mindfulness. Mest fordi andre sa jeg bare måtte prøve det. Jeg liker ikke å bli fortalt hva jeg må gjøre. Dessuten klarte jeg meg jo helt fint uten både mindfulness, meditasjon og yoga.

Slikt var for litt mer svevende og alternative mennesker. Jeg, derimot, hadde alle ingrediensene til et lykkelig liv. Jeg hadde en flott familie, og jeg hadde bygget opp en suksessfull praksis. Jeg gledet meg til å gå på jobb hver dag. Til pasientene mine ga jeg råd om å kjenne etter, sove nok og spise sunt. Selv fulgte jeg alle rådene. Jeg trengte det ikke, fordi jeg var annerledes. Jeg tålte alt.

Joda, jeg var kanskje litt stresset på jobb og kunne fort bli irritert hjemme. Ryggen var vond, søvnen var så som så, og kostholdet var ikke kjernesunt. Men hadde ikke alle travle mennesker med barn og fulltidsjobb det sånn?

Slik tenkte jeg. Helt til jeg kom ut fra legekontoret en dag etter at jeg hadde holdt på å møte veggen for tredje gang, og så følgende overskrift på en oppslagstavle: Kurs i stressmestring og oppmerksomt nærvær for helsepersonell.

Og plutselig satt jeg der blant de andre “søkende menneskene”, med en rosin i hånden. Jeg smugtittet på de andre deltakerne over brilleglassene. Var dette seriøst ment? Det var det. Så da var det bare å holde maska og prøve å bli kjent med min nye venn.

Jeg viet oppgaven all min oppmerksomhet. Og da skjedde det noe. Etter en halvtimes tid hadde jeg blitt veldig godt kjent med rosinen min, jeg hadde til og med lyttet til den. Så skulle den spises. Den smakte akkurat som alle andre rosiner jeg har spist. Men forskjellen var at jeg kjente smaken så utrolig godt. Å være fullt til stede i livet, gripe alle øyeblikkene, med eller uten rosin, det er nøkkelen.

Senere i kurset skulle vi tilbringe en hel dag i stillhet. Dette ble en sterk opplevelse for meg. Jeg har alltid vært glad i å være alene. Men å være fullstendig stille, sammen med flere i så mange timer, var noe helt annet. Stillheten var overveldende og konfronterende. Men samtidig åpnet den opp så mange rom i meg. Rom jeg ville utforske.

Det var da jeg virkelig ble nysgjerrig på det som for meg hittil hadde vært et svevende fenomen – mindfulness – men som i dag er blitt en viktig del av livet mitt. Og som jeg bruker hver eneste dag for å hjelpe både meg selv og andre.