Hei!

Jeg vet at du er mer enn en russ. Hvordan ble russetiden for deg? Hva drømte du om?  Ble det sånn? Det er under tre døgn igjen. Jeg hører bassen fra en russebuss i det fjerne. Snart er RT over. Det er mye som skjer etterpå også faktisk. Hvordan har du tenkt å skape akkurat det livet du vil leve? Det er egentlig ingen andre som bestemmer. Det er deg. Det er ca fem uker igjen på skolen. TIl høsten står ikke pulten din der og venter på deg, slik den har gjort i 13 år. Det trygge klasserommet er ikke ditt nå. Alt det som du er så sykt lei av. Men du kommer til å savne det. Se tilbake  og tenke at det var fint å være en del av noe større. At noen ventet på deg, enten på skolen eller hjemme. At noen fulgte med, brydde seg.

Du har ikke vært der hvor jeg er. Men jeg har vært der hvor du er. Selv om det kan være vanskelig å tro. Hvis jeg visste alt jeg vet nå, da jeg var 18-19 år….For et liv jeg skulle ha laget for meg selv!

Men jeg har ikke svarene, selv om jeg har vært der du er. Du må finne dem selv. Dine svar. Det er du som skal skape og leve ditt liv. Vi som er russeforeldre har gitt dere verktøy, men det er dere som skal bruke dem. 

Å bli voksen handler om å ta ansvar for seg selv, for sine handlinger og behov. Det handler om å sette grenser. Om å definere hva som er innenfor og utenfor. For deg. Mange voksne er ikke voksne. Det er forskjell på å være voksen og moden. For å modnes trengs det mer. Mer enn dagene som kommer og går og gjør deg eldre. Vi kan ikke velge hvilken jord vi plantes i, men det er der vi må prøve å blomstre.  

Alle foreldre gjør så godt de kan ut fra sine forutsetninger. Det gjør alle ungdommer også.Vi gjør feil og vi tilgir. Vi prøver og vi feiler. Vi tryner og vi reiser oss. Det er det det handler om. Å bli voksen. 

Russebertemamma logger av for å #sjekketempen #tellened #sjekkeblogglisten 

PS Hvis det står igjen et par hvite Converse i str 39 i bussen så er de mine. Det var så sinnsykt klissete på gulvet at jeg ikke fikk dem med meg hjem. Chikkelakke ass. 

Foreldretulling på rulling. Foto: Endelig vet jeg det. Det var meg! 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *