,

Stortingsvalgets kval

Hei!

Da er vi i gang med stortingsvalget 2017 her hjemme. Stor var overraskelsen da det dumpet inn fire (4) valgkort i postkassen for noen uker siden. Jeg er vant til at det kommer to, og måtte se skikkelig nøye på alle for å se om ikke postmannen hadde gjort en ørliten tabbe her #ikkeførstegang #klartilåklage #udugeligetyper

Som du kanskje har gjettet; barna mine har fått valgkort #unnskyldpostmann #littpinligdette Hvert sitt valgkort, og det er helt likt mitt og russebertepappa sitt. WHAT? Skal de stemme? Jeg har nettopp vent meg til at berta har egen kvote på taxree’n og at Lillebror kjører MC, men er det så sikkert at de bør bestemme HVEM SOM SKAL STYRE LANDET? Det er vel serr vanskelig nok å velge mellom søt riesling og Baileys på Gardis. Eller om man skal blinke seg gjennom en rundkjøring eller ikke? Hyggelig at de blir eldre og sånn, men serr! 

Vel, her er det bare å ta ansvar og svare så godt jeg kan kan på alle spørsmålene de unge måtte ha om politikk og sånn. Det viser seg å være lettere enn fryktet, for de spør veldig lite. Med noen hederlige unntak. I dag ved frokosten kom vi i snakk om hvem som var Ernas sterkeste konkurrent og det kunne jeg (heldigvis) svare på. Det er nemlig Jonas. – JA! Utbryter berta gledesstrålende, for Jens Stoltenberg er generalsekretær i NASA! 

Er det nå jeg legger ansiktet i pedagogiske forlder og forteller litt om forskjellen på NASA og NATO? Nope, ikke denne mamma’n gitt #latterkrampe #upedagogosikmamma #samfunnsfagernodritt
– Mammaaaaa, hva er gøy? Nå må jeg RINGE NORA (Nora er litt som google og i tillegg veldig støttende). Samtalen ved frokostbordet kom litt ut ut av bane, vi snakket plutselig om den første hunden i verdensrommet og hun spør: 

– Var det Dela? 
– Nei, Dela var den første hunden til pappa.
– Åja. 
– Jeg tror det var Laika. 
– Døde den på månen? 
– Tror ikke det. Kanskje de burde sende Jens opp for å sjekke? 

Nå skal de sies at berta startet dagen med å spørre om hva «nuclear» betyr. Jeg vet ikke om det er bra eller dårlig, men jeg velger å tolke det positivt. 

Forresten har barna funnet ut av hva man gjør i Syden. Man får nye tatoveringer.  

Godt valg ass, godtfolk!

Russebertemamma logger av for å #testevalgomaten #lesepedagogikk #sjekkeblogglista

Bevis nr 1 Fire (4) valgkort 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.