,

Russ anno 1985

Hei!

Jeg vet det høres ufattelig ut, men jeg har også vært russ. Det er ikke mer enn 32 år siden #følessomigår På 80-tallet var det sånn at rødruss var røde og blåruss var blå #gammeldags. Og vi var uvenner med den andre fargen. Litt som i Blåfjell. Vi hadde dress, men bandana og parkas var ord vi ikke hadde hørt engang. Det var treff på Tryvann, men Stavanger og Lillehammer var dengang bare to byer i Norge. Noen heldige var på buss, bussen var rød eller blå med hvit skrift på. Vi malte den selv. Bakpå kunne det stå ting som «Tut hvis du vil ha et kyss» og vi lå og myste ut gjennom bakvinduet og lo oss fillete når de tutet. Vi hadde luer med dusk og skrev hemmelige og kule ting inni dem. Noe var annerledes, men mye var likt (Hvordan tisse på en elegant måte i veikanten med dress på). Hvordan finne igjen bussen hvis den hadde kjørt fra deg. VI hadde ikke mobil #steinalder. Men vi hadde heldigvis telefonkiosker. Livet handlet om å få flest mulig fyrstikker, knuter og ølkorker i snora på lua…..Jeg jukset og hadde derfor temmelig mange #prøvdeåværekul. Vi hadde også et språk som de voksne ikke skjønte bæret av. Her er et par ord, så du kan imponere en voksen (over 45)  med at du har satt deg litt inn i hvordan det var på 80-tallet. 

Dong: kondom (Ja, de var oppfunnet). 

Nøttete: Teit på en litt nerdete måte. 

Esse: Det samme som ass. 

Kul: kul (vi oppfant det ordet på 80-tallet) Fra engelsk cool (?)

Pling i bollen: Litt som nøttete, men mer morsomt og litt teit å bruke. 

Regnfrakk: Se dong. 

Terse: Henge bak en bil mens man holdt i støtfangeren #dontdoit

Murer: En stor flaske øl. Finnes ikke lenger. 

Tjall: Hasj.Finnes fortsatt. 

Spørre om sjans: Spørre om man skulle være sammen. 

Daffe: Chille. 

Russebertemamma logger av for å #gjørevoksenting #leteetterbilderfrarussetiden #sjekkeblogglista

 

 

 

6 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.